Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

25η Μαρτίου 2020...


Καλημέρα παιδιά!


Διπλή γιορτή σήμερα για την Ελλάδα μας. Σήμερα γιορτάζουμε την 199η επέτειο της επανάστασης των Ελλήνων για Εθνική Ανεξαρτησία κατά του οθωμανικού ζυγού. Ταυτόχρονα σήμερα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.

Φέτος όμως γιορτάζουμε αλλιώς. Αθόρυβα, βουβά, χωρίς παρελάσεις, χωρίς στεφάνια, χωρίς εκδηλώσεις, με κλειστά τα σχολεία. Όχι έξω στους δρόμους αλλά μέσα στο σπίτι.
Δεν πρέπει να μας στεναχωρεί όμως αυτό. Θα περάσει....Και τότε θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στο σχολείο μας και θα κάνουμε μια ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ γιορτή!!! Όπως μόνο εμείς ξέρουμε!

Κι επειδή ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και θα τα λέμε από εδώ όσο κρατήσει αυτή η κατάσταση, σας ετοιμάσαμε μερικές δραστηριότητες που είναι σχετικές με την ημέρα. Πηγαίνετε στις σελίδες "Όλες οι τάξεις"  και "Παίζουμε;"  για να τις βρείτε.... Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε στο μπλοκ σας την ελληνική σημαία ή έναν ήρωα του 1821 ή έναν τσολιά και να γράψετε συνθήματα!  Αν θέλετε, πείτε τη μαμά ή τον μπαμπά να φωτογραφίσει το έργο σας με το κινητό και να μας το στείλει στο e-mail: 4dimverias@gmail.com  και εμείς θα φτιάξουμε ένα άλμπουμ και θα το βάλουμε εδώ στο BLOG.

Επίσης σήμερακάντε ζάπινγκ! Σίγουρα στην τηλεόραση όλο και κάποια ελληνική ταινία θα έχει σχετική με το θέμα!

Και μην ξεχάσετε να βάλετε τη σημαία του σπιτιού σας στο μπαλκόνι!

Να ξέρετε ότι σας σκεφτόμαστε και σας αγαπάμε ΠΟΛΥΥΥΥΥ!!!

Χρόνια Πολλά σε όσους και  όσες γιορτάζουν σήμερα!

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας! 

Θα βρεθούμε ξανά όταν όλα θα έχουν περάσει....

Η Διευθύντρια του σχολείου σας
Κουκουρίκου Αρίστη